The civilizations - atlantheuos
Bine ati venit!
Inainte de a scrie in forum, va rugam sa cititi regulamentul forumului
The civilizations - atlantheuos
Vrei să reactionezi la acest mesaj? Creati un cont în câteva clicuri sau conectati-vă pentru a continua.

The civilizations - atlantheuos

Created by Atlant Atlantheuos This is a different site where you make find to various things or objectives about a different works (history, games, documents, every so things)Realizat de Atlant AtlantheuosAcesta este un site diferit unde poți găsi
 
AcasaPortalGalerieCăutareÎnregistrareConectare

 

 Ajutor începători joc

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 100
Data de inscriere : 21/05/2008
Localizare : România

Ajutor începători joc Empty
MesajSubiect: Ajutor începători joc   Ajutor începători joc Icon_minitimeVin Iun 06, 2008 8:11 pm

Primii pași

La început sunt necesare în primul rând materii prime. Tăietorii de lemne produc lemn, mina de argilă produce argilă și cea de fier, fier. Cu cât dezvolți mai mult aceste clădiri, cu atât mai mare îți devine producția. În primele zile se recomandă să te concentrezi pe producția de materii prime.
Pe lângă producția materiilor prime trebuie să-ti și asiguri producția ca să nu fie jefuită. Printr-un singur atac îți pot fi jefuite toate resursele cu greu obținute.Ca să împiedici aceasta trebuie să faci ceva. Acum te poti folosi de beci. Cu cât mai mare ascunzătoarea cu atât mai multe materii prime poți depozita și ascunde de dușmani. Acesta este un punct foarte important mai ales în cazul în care ai jucători puternici în apropiere. Pe de altă parte trebuie să-ți construiești un zid. Pentru început un nivel jos este de ajuns, pentru a-i dăuna dușmanului.
Dupa ce ai o producție de bază, poți produce trupe și poți face comerț. Cu o cazarmă (clădirea pricipală necesită nivelul 3) poți instrui lăncieri. Aceștia nu sunt în mod normal indicați pentru atac, dar îți oferă posibilitatea să ajungi la resurse dacă jucătorul este foarte slab.
Cine dorește să facă comerț, trebuie să-și construiască un târg (necesită clădire principală la nivelul 3, magazie nivelul 2). Prin aceasta poți vedea dacă satele învecinate fac oferte în schimb de materii prime și tu poți face oferte pentru a te scăpa de resursele pe care le ai în plus. Bineînțeles că poți și tu să faci oferte. Dar gîndește-te că dacă târgul tău este la nivelul 1 ai numai un negustor, deci ai grijă să nu faci pre multe oferte.
Pe de altă parte trebuie să te preocupi să devii membrul unui trib. Impreună vă puteți apăra mai bine sau puteți și face comerț. Pe deasupra mai faci poate și cunoștințe plăcute ...

Început nou într-o fază de joc înaintată

Dacă începi să te joci pe o lume într-o fază de joc înaintată, trebuie să-ți schimbi și strategia. Desigur este din nou necesar să ai o producție bună de materii prime, pentru ca satul tău să fie cât mai repede construit. În același timp trebuie să te aperi de jefuitori din satele învecinate. Construiește-ți pentru aceasta un zid și o ascunzătoare. Dacă ai reușit să-ți mărești satul poți și tu încerca să jefuiești materii prime. Acestea îți prind foarte bine pentru prosperarea satului.
Acum se ajunge la diferența cea mare față modul normal de construcție a jocului:

Nu fă greșeala, de a te baza numai pe o generație de nobili. O să ți se pară probabil logic, că dorești să ai în final mai multe sate, pentru ai ajunge pe ceilalți. Dar aceasta este o greșeala fatală, pentru că jucătorii cu multe puncte incearcă să-și acapareze satele din porțiunea ta de hartă pentru a avea aici o poziție de joc stabilă. Daca tu îți investești resursele numai în clădiri și într-o ofensivă bună, ești ușor de cucerit pentru acești jucători! Ei au posibilitatea să te jefuiască fără a avea pierderi mari. În momentul în care vei fi atacat, este deja totul prea târziu.
Singura strategie în cazul acesta, este o defensivă puternică, constând din mulți luptători cu spada și lăncieri. Nu ai voie să fi pentru jucătorii puternici o țintă neatractivă, ușoara de cucerit. Dacă văd că ar avea pierderi mari prin atacul satului tau, te lasă de obicei în pace. Aici te ajută și moralul mai departe. Trupele de atac ale jucătorilor cu multe puncte devin prin aceasta cu 70% mai slabe!
Faza aceasta de siguranță te costă timp, dar este foarte eficientă, pentru că trupele defensive le vei folosi tot timpul. Dacă ai o apărare sănătoasă de cel puțin 1200 de luptători cu spada și 1200 de lăncieri, poți începe să formezi nobilimea și trupele ofensive.
Vei vedea probabil prin satele vecine, că s-a meritat...

Clădiri
Clădirea principală - În clădirea principală pot fi construite clădiri noi sau îmbunătățite clădirile existente. Cu cât mai înalt nivelul, cu atât mai repede pot fi construite clădiri noi. În momentul în care clădirea principală a atins nivelul 15, ai posibilitatea să demolezi clădiri.
Cazarmă - În cazarmă îți poți recruta infanteria. Cu cât este mai înalt nivelul de extindere al cazarmei, cu atât mai repede poți să-ți instruiești trupele.
Grajd - În grajd îți poți instrui călăreți. Cu cât este mai înalt nivelul grajdului, cu atât mai repede îți poți instrui trupele.
Atelier - În atelier îți poți fabrica armele. Cu cât mai ridicat nivelul de dezvoltare al atelierului, cu atât mai repede îți poți instrui trupele.
Curte nobilă - În curtea nobilă poți crea generații de nobili, cu care poți cuceri alte sate.
Fierărie - În fierărie se cerceteză și se îmbunătățesc armele. Cu cât mai înalt nivelul de dezvoltare al fierăriei, cu atât mai bine poți perfecționa armele. Pe de altă parte se și scurtează perioada de inovație.
Piața centrală - În piața centrală se întîlnesc soldații tăi. Aici poți da comenzile de atac și îți poți stabili trupele.
Statuie - Locuitorii satului aduc la statuie omagii Paladinului. Dacă Paladinul cade în luptă, aici ai posibilitatea să numești un soldat ca nou Paladin.
Târg - La târg poți negocia cu alți jucători sau le poți trimite materii prime.
Tăietori de lemne - Tăietorii de lemne lucrează în păduri dese în afara satului tău, taie lemnul masiv, necesar pentru contrucția coloniei tale cât și pentru înarmarea oștirii tale. Cu cât mai înalt nivelul de dezvoltare a tăietorilor de lemne, cu atât mai mult lemn poate fi produs.
Mina de argilă - În mina de argilă muncitorii tăi exploatează argila necesară pentru constructia satului tau. Cu cât mai înalt nivelul, cu atât mai multă argilă va fi prelucrată.
Mina de fier - În mina de fier muncitorii tăi exploatează fierul necesar pentru război. Cu cât crește nivelul minei, cu atât mai mult fier se produce.
Fermă - Ferma îți aprovizionează muncitorii și trupele cu hrană. Fără extinderea fermei nu-ți poate crește nici satul. Cu cât mai înalt nivelul fermei, cu atât mai mulți locuitori pot fi aprovizionați.
Magazie - În magazie pot fi depozitate materiile prime produse. Cu cât mai înalt nivelul magaziei, se măreste și capacitatea de depozitare a materiilor prime.
Ascunzătoare - În beci se ascund materiile prime, pentru ca dușmanii să nu le poată jefui.Spionii străini nu au posibilitatea să descopere câte materii prime se găsesc în ascunzătoare.
Zid - Zidul îți apără satul de trupe străine. Prin construcția zidului îți îmbunătățești puterea de apărare a pământului și a trupelor.

Sistem de luptă
Sistemul de luptă este deja foarte complex. O înțelegere profundă poți obține numai prin experiența în multe lupte. Cu simulatorul poți proba tactici de luptă diferite. Aici vezi doar câteva aspecte ale luptei.
Moral
Scopul moralului este, ca jucătorii activi mai mici să fie apărați de atacurile jucătorilor mai mari. Dacă un jucător foarte mare atacă un jucător foarte mic, trupele sale luptă cu o eficiență mică, pentru că mulți luptători se împotrivesc acestei comenzi neonorabile sau refuză să subestimeze puterea dușmanului.
Spion
Spionii adună informații prețioase despre satele dușmane. Spionii sunt formați în grajd. Pentru a spiona un sat va fi atacat cu un număr de spioni. În timpul luptei spionii agresorului încearcă să ajungă la informațiile despre satul dușman. Spionii satului atacat vor încerca să-i ia prizonieri. Regula este: cu cât mai mare proporția între spionii apărători și agresori, cu atât mai mulți prizonieri vor fi luați.
Dacă agresorul are jumătate din numărul de spioni al apărătorului, șansele de supraviețuire sunt de ca. 50%. Dar nu vor mai trăi decât foarte puțini spioni. Dacă au la fel de mulți spioni, șansele de supraviețuire sunt de 100% și mai trăiesc două treimi din spionii agresori. Apărătorul nu poate pierde spioni.
În momentul în care se întoarce un spion, poate da informații despre puterea trupelor dușmane. Această informație se poate obține și prin atacuri împotriva satelor dușmane, dacă puterea de luptă proprie este cel puțin pe jumătate atât de mare ca cea dușmană.
Dacă supraviețuiesc cel putin 50% din spioni, primești un raport și despre materiile prime ale satului dușman. Supraviețuiesc 70%, primești și informații despre clădiri și nivelul de construcție al acestora. La 90% afli care din trupele satului atacat sunt în afara satului stationate și care sunt pe drum.
Sus In jos
https://atlantheuos-ro1.forumgratuit.ro
Admin
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 100
Data de inscriere : 21/05/2008
Localizare : România

Ajutor începători joc Empty
MesajSubiect: Ajutor începători joc 1   Ajutor începători joc Icon_minitimeVin Iun 06, 2008 8:12 pm

Rapoarte
Rapoartele te informează despre evenimente în tribul tău. Atât evenimente militare cât și comerciale îți vor fi transmise.
La început ești la "Toate rapoartele", unde ai o privire generală asupra tuturor rapoartelor. Pe lângă rapoarte în general îți stau la dispoziție categoriile raport de luptă, de transport, de sprijin și înca altele. Acestea sunt categoriile în care sunt sortate rapoartele.
Rapoarte cu un "(Nou)" sunt necitite. Ar fi bine să ștergi rapoartele citite pentru a menține ordinea. Pentru aceasta marcheză rapoartele pe care dorești să le ștergi și apasă pe "Stergere".
Categoria atacuri
În atacuri găsești rapoartele de atac, care te informează despre luptele purtate de către satul tău.
Aici vezi împotriva cui ai luptat și cine a câștigat. Dedesubt se găsește o linie care îți arată norocul agresorlui. O linie roșie este pentru ghinion și una verde pentru noroc. Dacă maximul de ghinion și de noroc este 25%, înseamnă că trupele agresorului sunt cu max. 25% mai puternice sau mai slabe.
Mai jos vezi cine a participat la luptă și cine a căzut . Agresorul primește un raport complet de luptă numai dacă a avut cel puțin 50% din puterea de luptă a apărătorului sau dacă are spioni care s-au întors acasă. Altfel apare anuntul "Nici unul din luptătorii tăi nu a supravietuit" și nu mai primești nici o informație despre numărul de unități dușmane. Dacă pierzi ca apărător, primești totuși un raport de luptă complet.
Dacă berbecul sau catapulta sau chiar un nobil a fost implicat în luptă, primești și informații despre distrugere și scăderea de adeziune, pe care ai atins-o.
Categoria de sprijin
Rapoarte de sprijin obții dacă au venit sau au plecat trupe de sprijin din satul tău. Aici poți din nou vedea care sate sau sprijinit reciproc și câte trupe sunt în satul celălalt.
Categoria comerț
Rapoartele de transport te informează despre transporturi de materii prime ale satului tău.
Ofertele acceptate îți arată care din ofertele tale au fost acceptate în târg și care au fost acceptate de către tine.
categoria altele
În "Altele" găsești toate celelalte rapoarte care nu corespund nici unei categorie anterioare. Printre acestea sunt dizolvări de triburi sau invitații într-un trib.


BB-Codes
BB-Codes sunt o posibilitate simplă de formatare a textului. Cu BB-Codes poți de exemplu să modifici culoarea textului. În general BB-Codes sunt compuse dintr-un Starttag (de ex. ) și un Endtag (de ex. ). Totul între Start- și Endtag va fi prelucrat. În joc poți folosi BB-Code în forumul intern al tribului, și în profilul mesajelor. Următoarele BB-Codes sunt existente:

Cod Efect Forum Mesaj Profil
Text Text x x x
Text Text x x x
Text Text x x x
Text Text x x
Text Text x
[quote=Autor]Text[/quote] Autor a scris:
Text
x x x
Ajutor începători joc Fier x
http://www.google.de/ http://www.google.de/ x x x
Triburile Forum Triburile Forum x x x
Cod:
[b]acest text nu apare cu litere ingroșate[/b]
acest text nu apare cu litere ingroșate
x x x
[player]exception[/player] exception x x x
[ally]ally[/ally] ally x x x
[village](1|1)[/village] Sat nevalabil


Expedierea de IGMs printr-o interfață externă
Câteodată se dorește ca programe externe să poată trimite mesaje către jucători, pentru a-i informa despre evenimente importante, fără a le controla identitatea. Pentru că programarea de Bots este conform regulilor interzisă, îți oferim noi posibilitatea aceasta printr-o interfață pe care ți-o punem la dispoziție.

Mesajele IGM sânt generate prin GET:
http://ro2.triburile.ro/send_mail.php?from_id=FROM_ID&password=PASSWORD&to=TO&subject=SUBJECT&message=MESSAGE
Ce înseamnă parametri:
FROM_ID: ID de jucător( poate fi găsită de exemplu prin lista de rang)
PAROLA: parola ta pentru Triburile este md5-codată
CATRE:Numele ( nu ID) jucătorului care să obțină mesajul
SUBJECT: Titlul mesajului
MESSAGE: mesajul
Opțiunea aceasta este liberă numai pentru posesorul unui Cont-Premium. Dacă opțiunea aceasta este abuzată pentru spam sau jignirea altor jucători, poate fi încuiat Contul.
Exemplu în PHP:
//Parametrii trebuie să fie URL-decodați
$to = urlencode('exception');
$subject = urlencode('test & test');
$message = urlencode('Acesta este un test');
$base_url = "http://ro2.triburile.ro/send_mail.php?from_id=FROM_ID&password=PASSWORD";
// URL arătare
$handle = fopen($base_url . "&to=$to&subject=$subject&message=$message", 'r');
echo fgets($handle); // Dare de mesaj
fclose($handle);
Sus In jos
https://atlantheuos-ro1.forumgratuit.ro
Admin
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 100
Data de inscriere : 21/05/2008
Localizare : România

Ajutor începători joc Empty
MesajSubiect: Ajutor începători joc 2   Ajutor începători joc Icon_minitimeVin Iun 06, 2008 8:16 pm

[b]Datele lumii[/b]
Pentru a creea statistici externe sau ceva asemănător, îți oferim datele cele mai importante ale lumii într-un Download. Însușirile satelor, ale triburilor și ale jucătorilor sunt în mod regulat într-un Download.
Incearcă să-ți iei cât mai rar datele lumii, pentru a reduce traficul. Scripturi, care în uzul normal își iau date mai mult de o dată pe oră, nu sunt admise. Încearcă în cazul acesta, să-ți iei datele de pe un server extern. Datele lumilor sunt actualizate în mod curent. Timpul dintre actualizări este specific serverului respectiv.
Poti lua date și în forma comprimată (dataend .txt.gz). Ca metoda de comprimare s-a folosit gzip. Folosește aceste date, dacă îți este posibil.
Există în total 3 Files pentru Download. Fiecare File conține mai multe rânduri, care conțin date despărțite prin virgulă. Acestea sunt cu ajutorul funcțiunii PHP urlencode() codate, din cauza aceasta, de exemplu, o virgulă este înlocuită prin %2C.
/map/village.txt - /map/village.txt.gz
În acest file se găsesc informații despre sate. Datele stau în ordinea următoare la dispoziție:
$id, $name, $x, $y, $tribe, $points, $bonus
/map/tribe.txt - /map/tribe.txt.gz
În acest file sunt informațiile despre jucători. Datele stau în ordinea următoare la dispoziție:
$id, $name, $ally, $villages, $points, $rank
/map/ally.txt - /map/ally.txt.gz
În acest file sunt informațiile despre triburi. Datele stau în ordinea următoare la dispoziție:
$id, $name, $tag, $members, $villages, $points, $all_points, $rank
Exemplu
Un exemplu simplu în PHP, pentru a scrie Satul + Numele din lumea 1 intr-o MySQL-Datebase:
$lines = gzfile('http://ds1.die-staemme.de/map/village.txt.gz', 'r');
if(!is_array($lines)) die("File nu a putut fi deschis");
foreach($lines as $line) {
list($id, $name,$x, $y, $player, $points, $rank) = explode(',', $line);
$name = urldecode($name);
$name = addslashes($name);
mysql_query("INSERT INTO village SET id='$id', name='$name', x='$x', y='$y',
player='$player', points='$points', rank='$rank'");
}
Triburile Banner
Dacă dorești să ai un Triburile-Banner pe pagina ta, găsești aici codul corespunzător. Copiază acest cod din Textbox și scrie-l în codul HTML al paginii tale. Îți mulțumim, că ne ajuți la popularizarea jocului Triburile!

Banner
<a href="http://www.triburile.ro/?ref=banner_468"><img style="border:none" src="http://www.triburile.ro/banner.php?id=banner_468" alt="Triburile, jocul online gratuit" /></a>


Buton
<a href="http://www.triburile.ro/?ref=banner_button"><img style="border:none" src="http://www.triburile.ro/banner.php?id=banner_button" alt="Triburile" /></a>http://ro2.triburile.ro/help.php?mode=intro
Sus In jos
https://atlantheuos-ro1.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat
Ajutor începători joc Empty
MesajSubiect: Re: Ajutor începători joc   Ajutor începători joc Icon_minitime

Sus In jos
 
Ajutor începători joc
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
The civilizations - atlantheuos :: Forumul general :: Off-Topic :: Games :: Online :: Multiplayer :: Triburile (Tribalwars) :: Ajutor-
Mergi direct la: