The civilizations - atlantheuos
Bine ati venit!
Inainte de a scrie in forum, va rugam sa cititi regulamentul forumului
The civilizations - atlantheuos
Bine ati venit!
Inainte de a scrie in forum, va rugam sa cititi regulamentul forumului
The civilizations - atlantheuos
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

The civilizations - atlantheuos

Created by Atlant Atlantheuos This is a different site where you make find to various things or objectives about a different works (history, games, documents, every so things)Realizat de Atlant AtlantheuosAcesta este un site diferit unde poți găsi
 
AcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Medical - Metoda Calendar

In jos 

Vă ajută această îndrumare? / This guidance helps? / Dieser Leitfaden hilft?
Da / Yes / Ja
Medical - Metoda Calendar I_vote_lcap100%Medical - Metoda Calendar I_vote_rcap
 100% [ 1 ]
Personal, mă ajută / Personally, me help
Medical - Metoda Calendar I_vote_lcap0%Medical - Metoda Calendar I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
Nu / No / Nein
Medical - Metoda Calendar I_vote_lcap0%Medical - Metoda Calendar I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
Personal, nu mă ajută / Personally, me help not
Medical - Metoda Calendar I_vote_lcap0%Medical - Metoda Calendar I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
Total voturi : 1
 

AutorMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 100
Data de inscriere : 21/05/2008
Localizare : România

Medical - Metoda Calendar Empty
MesajSubiect: Medical - Metoda Calendar   Medical - Metoda Calendar Icon_minitimeLun Apr 27, 2009 8:49 pm

Contraceptie prin metode naturale
Metoda calendarului
Pentru folosirea corecta a metodei calendarului trebuie sa cunosti durata ciclului tau menstrual.
Pentru aceasta trebuie sa notezi pe un calendar durata ciclului menstrual timp de 6 luni. Dupa aceasta, identifica ciclul cel mai scurt si cel mai lung.
Aplica regula "minus zece, minus douazeci":
• din durata ciclului celui mai scurt scade cifra 20 pentru a afla prima zi fertila;
• din durata ciclului celui mai lung scade cifra 10 pentru a afla ultima zi fertila.
Cum functioneaza
Evita contactele sexuale incepand cu prima zi fertila pana la ultima zi fertila.

Poate ca n-o sa-ti vina sa crezi, dar dintre cele 28 de zile ale ciclului menstrual, doar intr-o zi poti sa concepi un copil. Este important sa stii cat mai exact care este acea zi! Daca iti planuiesti sa ramai insarcinata,dar si daca nu te atrage aceasta perspetiva, trebuie sa stii momentele in care se poate intampla asta.

Durata ciclului menstrual este in medie de 28 de zile, dar variaza de la femeie la femeie, intre 23 si 35 de zile. Chiar si pentru aceeasi persoana, rareori se intampla ca durata ciclurilor menstruale sa fie identica in fiecare luna. In functie de organismul tau, intr-un an de zile pot aparea variatii de la una la sapte-opt zile, sau chiar mai mult.

Daca ai un ciclu regulat, "ceas", este foarte usor sa calculezi zilele de risc maxim, prin metoda calendarului. Sa zicem ca in fiecare luna ciclul tau dureaza 27 de zile. Ceea ce se stie relativ sigur despre ciclul menstrual este ca din ziua ovulatiei pana la aparitia menstruatiei trec cam 14 zile.
Deci, in cazul tau, cu 27 de zile lungime a ciclului, ovulatia are loc cam in ziua a 13-a (13 + 14 = 27). In aceasta situatie, zilele riscante sunt intre ziua a 8-a si ziua a 15-a (4-5 zile inainte de ovulatie si 1-2 zile dupa ovulatie).
De ce 4-5 zile inainte? Pentru ca spermatozoizii pot trai in corpul tau pana la 4-5 zile. Si daca inainte de ovulatie cu 4 zile ai avut un contact sexual neprotejat, este posibil ca unul dintre spermatozoizi sa fi ramas in viata si sa fecundeze ovulul in momentul in care acesta este eliberat din ovar.

De ce 1-2 zile dupa ovulatie? Pentru ca ovulul traieste 24 de ore, timp in care orice contact sexual poate duce la o sarcina.

Ce faci insa daca ciclul tau menstrual are durata diferita de la luna la luna? Acum este mai dificil, pentru ca in momentul in care iti vine menstruatia nu ai cum sa stii care va fi durata ciclului menstrual ce tocmai incepe. Daca s-ar putea sti de la inceput acest lucru, ar fi foarte usor sa stabilesti care sunt zilele de risc maxim, dupa cum am vazut mai sus.

Dar si asa exista o solutie: timp de minim sase luni de zile urmareste si noteaza pe un calendar zilele cand iti vine menstruatia si vezi apoi cat dureaza ciclurile tale menstruale. Sa zicem ca, in sase luni, cel mai lung ciclu a fost de 30 de zile, si cel mai scurt de 26 de zile. Inseamna ca ovulatia s-a intamplat intre zilele a 12-a (pentru ciclul de 26 de zile)si a 16-a (pentru ciclul de 30 de zile).

Cand iti vine menstruatia, este probabil ca ciclul tau sa aiba intre 26-30 de zile, dar nu ai cum sa stii la inceput cat va dura. De aceea va trebui sa nu ai contacte sexuale intre ziua a 7-a (scadem 4-5 zile din ziua ovulatiei ciclului celui mai scurt - ziua 12 din ciclul de 26 de zile incazul nostru) si ziua a 18-a (adaugam 1-2 zile la ziua ovulatiei ciclului celui mai lung - ziua 16 din ciclul de 30 de zile in cazul nostru).

Atentie! Trebuie sa iti urmaresti si sa iti notezi atent in continuare zilele in care iti vine menstruatia, si sa vezi cat dureaza ciclurile tale menstruale. Este posibil ca un ciclu sa fie mai lung de 30 de zile sau mai scurt de 26 de zile, si atunci va trebui sa recalculezi perioada de risc, evident crescand numarul de zile de abstinenta.

Nu uita ca aceasta este o metoda de contraceptie traditionala, cu o eficienta redusa comparativ cu metodele moderne de prevenire a sarcinii!
_____________________________________
Medical - Metoda Calendar Metoda-calendarului
Metoda calendarului - metodele anticonceptionale naturale
Metodele naturale de contraceptie (sau planificarea naturala) se bazeaza pe recunoasterea zilelor fertile ale femeii, zile in care se poate produce o sarcina si evitarea contactelor sexuale in aceasta perioada sau sa se recurga la celelalte mijloace anticonceptive (prezervativ, diafragma).
Metoda calendarului reprezinta metoda care determina perioada fertila prin urmarirea duratei ciclurilor menstruale anterioare si a stabilirii unei forme generale de evolutie.
Actiune : se evita intalnirea dintre spermatozoizi si ovul prin renuntarea la contacte sexuale in perioada in care ovulul ar putea fi fecundat.
Folosire : o sarcina apare in urma fecundarii ovulului, de catre spermatozoid, numai in zilele de fertilitate din jurul momentului ovulatiei : 3 - 4 zile inainte si 1-2 zile dupa aceasta. La un ciclu stabil de 28 de zile, ovulatia apare in ziua a 14-a, considerand drept prima zi a ciclului, prima zi de menstruatie. La un ciclu stabil de 29 de zile, ovulatia are loc in ziua a 15-a, la cel de 30 de zile ovulatia apare in ziua a 16-a, si asa mai departe, constanta fiind perioada de 14 zile de la ovulatie pana la viitorul ciclu menstrual.
In cazul in care ciclul menstrual nu este constant calculul perioadei fertile difera :
• se identifica ciclul cel mai scurt si a cel mai lung din cel putin 8 - 10 cicluri urmarite
• pentru gasirea primei zile a perioadei fertile se ia ciclul cu numarul cel mai scurt de zile si din el se scade numarul 18
• pentru gasirea ultimei zile a perioadei fertile se ia ciclul cu numarul cel mai mare de zile si din el se scade numarul 11
• din rezultate se gaseste, cu aproximatie, perioada fertila dintr-o luna.

De exemplu, perioada fertila a unei femei cu un ciclu ce variaza intre 27 si 33 de zile va fi cuprinsa intre ziua a 9 a (27 - 18 = 9) si ziua a 22 (33 - 11 = 22). Contraceptia se obtine prin evitarea contactelor sexuale in aceasta perioada fertila.

Calculeaza-ti perioada fertila :
Numarul de zile ale ciclului cel mai lung :
Numarul de zile ale ciclului cel mai scurt :

Rezultat :
perioada fertila va fi intre ziua a -a si a -a a ciclului menstrual.

Eficienta : relativa.
Avantaje : metoda naturala de contraceptie bazata pe recunoasterea zilelor fertile este lipsita de nocivitate, nu are nici un fel de efecte secundare, poate fi folosita ocazional, nu reprezinta nici o interventie pe corp, are pretul scazut, invatarea ei poate ajuta cuplul sa o foloseasca atat la contraceptie cat si la conceptie, nu exista probleme de revenire a fertilitatii.
Dezavantaje : metoda nu poate fi folosita imediat ci necesita o perioada de timp pentru a fi invatata si pentru a se strange suficiente date.
In cazul folosirii abstinentei periodice, intervalele de timp in care trebuie evitat contactul sexual, sunt lungi (10 - 15 zile in fiecare ciclu menstrual), necesita instruire considerabila pentru utilizare corecta, eficienta poate scade foarte mult in cazul in care nu exista cooperare si hotarare din partea ambilor parteneri.

De unde se procura : -
Metodele naturale de contraceptie pretind o disciplina si un stil de viata regulat. O faza intensa de invatare si de practicare atenta a acestei metode sunt conditiile unei preveniri sigure a conceptiei. Metodele naturale de contraceptie pot fi recomandate numai femeilor care isi cunosc bine corpul si au un ciclu regulat. Metodele naturale de contraceptie sunt foarte nesigure pentru fetele tinere, al caror ciclu nu s-a stabilizat inca, sau pentru femeile care nu au un ciclu regulat.

  • Nici o metoda naturala de contraceptie nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala !

Nici una din metode nu actioneaza prin intreruperea evolutiei unei sarcini preexistente.

  • Decizia asupra metodei anticonceptionale potrivite trebuie sa fie luata impreuna cu medicul. El este cel care va face evaluarea starii de sanatate a femeii si va decide asupra situatiilor speciale, a conditiilor deosebite sau a contraindicatiilor.


Alte surse / documente :
http://www.romedic.ro/metoda-calendarului-0P334 (recomandabil)
http://www.copilul.ro/Metode_naturale_de_contraceptie-a1433-2061.html (recomandabil)
http://www.sarcina-nasterea.ro/contraceptie/metoda-calendarului-in-contraceptie.html
http://www.contraboli.ro/metoda-calendarului-detalii-calendar-menstrual-pentru-telefonul-mobil
Sus In jos
https://atlantheuos-ro1.forumgratuit.ro
 
Medical - Metoda Calendar
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
The civilizations - atlantheuos :: Vizitatori / Vizitors / Besucher :: Calendar-
Mergi direct la: